"Bursa Bülbülü" Filmine Kısa Bir Bakış

Cengiz Sezen çay bahçelerinde şarkıcılık yapan, tek hayali kaset çıkartmak olan bir müzisyendir. Şans eseri tanıştığı Şerafettin hoca'nın yazdığı şarkıyı bir fırsat olarak gören Cengiz, şarkıyı almak için bulduğu parayı, hocanın kuş hastası oğlu Taşkın'a kaptırınca işler karışır. Bu mağduriyeti gidermek isteyen hoca, bu ikiliye yetenekli kızı Arzu'yu da ekleyerek bir plan yapar ve olaylar gelişir. Ata Demirer, anılarından beslenerek yarattığı hisli hikayeyle, bizi özlediğimiz dönemlere doğru nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Film, dönemin Bursa’sından Zeki-Metin tiyatrolarına, meşhur gazinolardan maradona sevgisine kadar 80’ler Türkiye’sinden manzaralar sunuyor.

Gelelim yapımdan notlara.

Ata Demirer, hikayenin finalini oluşturma aşamasındayken yazdığı ve listelerde zirveye yerleşen Beyaz Zambaklar şarkısını, yaşlı bir teyzeyi kırmayarak aldığı zambaklardan yola çıkarak yazdığını belirtiyor.

Gerçek hayatta da kuş merakıyla bilinen Demirer’in, 15 yıl önce çektiği Osmanlı Cumhuriyeti filminde, Bursa Bülbülü’nden bahsederek taklidini yaptığı bir sahne bulunuyor.

Demirer, Bursa’da çocukluk yıllarından hatırladığı bir ağacın, her şeyin değişmesine rağmen hala yerli yerinde olduğunu ve onla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediğini söylüyor.

Yapım için hazırladığımız orijinal içeriğimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.instagram.com/reel/CrVUI8hoMLb/?igshid=MDJmNzVkMjY=